teisipäev, 26. mai 2020

Loodushoiu väärtustamine

Sügisel oli Võilille rühmas õues olemise päev, kus alates kella 7:00st lõunauneni olidi õues. Söödi, mängiti ja matkati terve hommikupoolse aja. Oli vahva päev väärtustades meie Eestimaa loodust ja puhast õhku.

Erinevate tegevuste läbi on kogu õppeaasta vältel õpitud Võilille rühmas tundma taimi, mis on tervisele kasulikud, sealhulgas ka maitsetaimi, mida on võimalik toas kasvatada aastaringselt.Õppeaasta vältel andsid õpetajad lastele võimaluse kogeda uusi mänge, mis aitasid arendada haistmis- ja maitsemeelt. Käidi õppekäikudel, kus nähti, kuidas kasvavad köögiviljad ning saadi teada,  kuidas näiteks jäneste eest hoolitseda. Samuti pöörati juba teist aastat järjest rohkem tähelepanu prügisorteerimise võimalustele. On oluline, et lapsed teaksid, mida saame ära teha, et meist jääks alles puhtam keskkond. Näteks matkale minnes olid lapsed oma võileivad kaasa pakkinud materjali, mis loodust vähem reostaks. Vahva õppekäik sai ette võetud Pajumäe tallu. Selle talu külastus andis hea võimaluse näha, kust ja kuidas jõuavad piimatooted meie lauale. 

Kokkuvõtteks võib öelda, et Võilille lastel oli tore, tegus ja õpetlik õppeaasta. Kõik lapsed on sammukese võrra targemad loodus- ja keskkonnahoiu teemadel. Suvepuhkus on igati välja teenitud.


















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar