neljapäev, 23. jaanuar 2020

Jõulutunnel- juba 10 aastat

Detsembrikuu teisel nädalal  oli kogu Paikuse lasteaia maja sagimist täis. Juba kümnendat korda toimus traditsiooniliselt Jõulutunneli üritus. Igal aastal omanäoline ja eriline, kuid alati on üks ühine joon- kaasatud on kogu kollektiiv ja pered.


Lapsed koos emmede, isside ja õdede-vendadega liikusid õhtupoolikul majas ringi ning leidsid endale meelepäraseid tegevusi. Tradistiooniliselt oli üks populaarsemaid külastuskohti heategevuskohvik, kuhu   olid müüma tulnud hoolekogu esindajad. Letid olid täidetud lapsevanemate toodud kraamiga- leidis nii  kooki, isetehtud kommi kui ka soolaseid ampse. Kõik oli ise tehtud, nii mitmelgi perel koos lastega ja ei mingit poe kraami. Lettidelt võis leida peale maiustuste ja soolaste ampsude ka jõulukaunistusi. Rõõm oli näha, et kasutatud olid looduslikud materjalid. Müügist saadud tulu läheb lastele teadusteatri külla kutsumiseks- et ikka kõik meie suured ja väikesed saaksid looduse ja teaduse kohta uusi teadmisi.


Erinevate töötubadena olid esindatud ringmängutuba, meediatuba, meisterdamine, sai kaunistada piparkooke, mängida  ning katsetada mesilaste ehk Bee Botidega liikumist. Üritusele olid kaasatud ka Seljametsa maja pered, kollektiiv ja lapsed. Meisterdamise töötuba oli ka sel aasta eesmärgiks võtnud keskenduda prügi tekke vähendamisele ning vanadest pakkepaberijääkidest meisterdati üheskoos jõuluehteid. Meedia toas toimunud viktoriin oli viidud Qomo tahvlile ja vastata sai oma nutiseadmes- kõik ikka selleks, et vähem tarbetult paberit kulutada.  Oma meisterdamise töötoaga olid meile külla tulnud ka Paikuse Huvikooli vahvad õpetajad- koostöö sujub nendega hästi ning kindalsti ootame neid ka järgmistel aastatel. Üks enim oodatud üritus igal Jõulutunnelil on etendus. Sel aastal tõi Paikuse lasteaia loomegrupp vaatajateni etenduse "Jõulula ja Jõlela". Ka etendus sobis meie Rohelise kooli globaalse kodakonsuse teemaga, kuna olulisel kohal olid perekonna väärtustamine, üksteise märkamine, hoolimine ja ebavõrdsuse mitteaktsepteerimine. 
















 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar