esmaspäev, 27. jaanuar 2020

Maailmakodanikud

Globaalne kodakondsus on meie Rohelise kooli selle aastane üks teema. Selle eesmärk on innustada lapsi  analüüsima, arendama ja väljendama oma väärtushinnanguid ja arvamusi, kuulates ja austades samas teiste inimeste seisukohti. Maailmakodanikud austavad ja hindavad nii enda kui ka teiste maade kombeid ja traditsioone.

Meie lasteaias on igal rühmal enamasti võimalik ise valida, milliseid tähtpäevi ning kuidas soovitakse tähistada. Kõige tähtsamal kohal on siiski meie kodumaa kombed ja pühad. Lapsed saavad teadmisi jõuludest, emade-ja isadepäevast, kadri- ja mardipäevast ning vastlapäevast. Sel õppeaastal tähistati üheskoos Kadripäeva- üheskoos lauldi ja tantsiti. Ka advendihommikud veedeti ühiselt- külas käisid erinevad esinejad. Näiteks tegid väga vahva esituse alati toredad onud Audru Jõelaevanduse Pundist, kes tutvustasid lastele eri maade jõuluteemalisi laule Venemalt Saksamaani. Veebruaris tähistame kogu lasteaia personali ja lastega vastlapäeva. Külla on kutsutud hobune, saab süüa hernesuppi ning maiustada kukklitega. 

Maailmakodanikena on lapsed tutvunud ka Halloweeni ning sõbrapäeva kombestikuga. Mõned rühmad on läbi viinud kostüümipeo ning tantsu- ja mänguhommiku. Peale pidustuste  on lähtuvalt meie maja õppekavast tutvutud erinevate maade loomade - ja lindudega, lapsed on saanud teadmisi erinevate maade inimestest ning sellest, et meie loodus ja ilmastik on erinevad üle kogu maa.









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar