Õppeaasta jooksul leiab rühmade nädalaplaanidest tihti toiduteemalisi tegevusi. Lapsed omandavad teadmisi, kuidas kasvab seemnest taim, kasvatavad taimi ise ning kogevad, kuidas see toit meie lauale jõuab. Õppeköök on sel sügisel saanud palju kasutust. Lapsed koos rühma personaliga on valmistanud erinevaid küpsetisi, keedetud on moosi ja mahla ning kuivatatud sügisesi aiasaadusi.
Oktoobrikuu jooksul on päris mitmel päeval olnud tunda koridoris liikudes ka leiva lõhna. Nimelt on mitmes rühma ette võetud leivanädal. Terve nädala tegevustes oli tähtsaimal kohal aastasadu eestlaste toidulaua au ja uhkus- rukkijahust leib. Teadmisi hangiti nii vanaaja leivatoest kui ka tänapäevastest viisidest. Õpiti selgeks erinevad teraviljad, põlluharimisviisid ja retseptid. Küpsetati leiba ja karaskit. Eks ikka oma silm on kuningas ja pildilt õppimine polegi päris see õige asi. Hea on ikka uurida, katsuda ja nuusutada. Rühmade õppetegevused olid nagu ikka lõimitud õppekava eesmärkidega ja nii sai kinnistatud märkamatult numbreid, kujundeid, tähti ja palju muud. Nädala jooksul mängiti temaatilisi mänge, vooliti pagaritooteid plastiliinist, kasutati ideid ära kunstitöödes ja robootika tegevused olid samuti omal kohal uute teadmiste hankimises või kinnistamises. Arutluse all oli ka toiduraiskamise teema- mis saab lasteaias tekkivatest toidujäätmetest.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar