esmaspäev, 28. september 2020

Sügis aias

 Mis ikka sobiks septembri teise nädala teemaks paremini, kui aedviljad/puuviljad. Mõeldud, tehtud. Nii ka tutvusid meie nurmenukud 4-5a rühm sügisandidega.

 Alustasime sellest, kus kohast selline kuld meie söögilauale üldse tuleb? Kas Selverist? Selgeks sai lastele, kus kasvab, mis kasvamiseks vaja, kuidas ta kasvama saab? Mis kasvab mulla all ja mis maa peal, mis puu otsas ja mis hoopis põõsa küljes? Et asi oleks põnevam, jõudis rühma korv aedviljadega ja puuviljadega. Lapsed said mõistatada, mis korvis on. Selleks on ju välja mõeldud vahvad vanad mõistatused. Nagu näiteks „ Seest siiruviiruline, pealt kullakarvaline“, „ Lip-lipi peal, lap-lapi peal, ilma nõela pistmata.“ Mis see on? Aedvilju/puuvilju oli tore ka mõõta, mis paksem, mis peenem, mis pikem mis lühem.

Lasteaed asub ju looduskauni Pärnu jõe kaldal, kus ka aiamaad. Ilmataat kinkis meile imelist sügisilma ja nurmenuku pere seadis sammud aiamaade vahele jalutama. Nähtu üllatas ka täiskasvanuid, mida meie Eestimaa maamuld pakub- suvikõrvitsad, peedid, porgandid, maapirn, kõrvits, kartul, oad ja isegi viinamarjad.

Aitäh Eestimaa muld, hinnake mida meie oma põllud ja aiad meile pakuvad. Loodus on imeline!






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar