reede, 11. september 2020

Meie oma roheline lipp

 

Tartu Lotte Lasteaias jagati 5.juunil 33-le õppeasutusele rohelised lipud. 
Sel aastal anti roheline lipp 21 uuele õppeasutusele ning 12 lasteaeda ja kooli saavad tunnustuse teist korda. Lotte Lasteaias  toimus Rohelise kooli programmi tunnustusüritus, kus president Kersti Kaljulaid pidas kõne ning tunnustas edukalt programmis osalenud õppeasutusi keskkonnamärgisega roheline lipp. 
 „Rohelise kooli liikumine hoiab noored ühes rohelises inforuumis mitte ainult Eestis, vaid igal pool maailmas. See on oluline, et noored ei tunneks end abituna kliimamuutustega vastamisi seistes või nähes, kuidas ökosüsteemid vaesuvad,“ ütles president Kaljulaid, kellest sai üleilmse programmi Eesti patroon. Tema sõnul saavad noored selle abil tööriistad, et anda oma panus keskkonnakaitsesse ja nii on  ühiskonnas rohkem keskkonnateadlikult mõtlevaid inimesi.
Esmakordselt anti roheline lipp ka Paikuse Lasteaia Paikuse majale.  Keskkonnamärgise - rohelise lipu kasutusõigus antakse õppeasutusele kaheks aastaks, kuid aasta möödudes tuleb vahearuandega näidata oma tegevuste jätkuvat süsteemsust ja terviklikkust.

2020-2021 õppeaastal on Paikuse Lasteaia Paikuse majas 3 peamist põhimõtet:
* tervis ja heaolu
* prügi
*elurikkus

Foto: Tartu Loodusmaja pressiteade









  Rohelise lipuga pärjatud majad sai kingiks seemneid, millest valmis meie elurikkuse peenar.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar