esmaspäev, 27. märts 2023

Õpime tundma teisi rahvusi

Paikuse Lasteaias toimus sõbrapäeva nädala raames rahvaste sõpruse tantsupäev. Lapsed tutvusid erinevate maade tantsude ja lauludega. Lisaks vaadati, milliseid tantse tantsivad Ukraina lasteaia lapsed. Suur tänu külalisõpetaja Olenale, kes meie lastele oma maa tantsusamme õpetama saabus.
Lapsed said kaasa teha nii rahatantsu põhisamme kui balletiharjutusi. Selgus, et kõike polegi kohe väga kerge kaasa teha. Võrreldi ka eesti ja ukraina rahvariideid. Tuli välja, et meie triibu asemel kasutatakse neil hoopis palju rohkem tikandeid. Lisaks erinevusele tuli välja üks tore sarnasus. Nimelt on meie rahvuslill rukkilill ukraina tüdrukute pärjas kõrvuti päevalillega.
Täname liikumisõpetajaid Kristenit ja Kaurit ning Kullerkupu õpetajaid Siretit ja Jannat vahva päeva ettevalmistamise ja läbiviimise eest
Video vahendusel jõuti ka Aafrika mandrile. Näha sai teise mandri lapsi ja nendegi tantse. Lastele meeldis tantsuhommik väga. Toodi välja palju erinevusi rahvaste tantsude juures. Olulisemateks erinevusteks nimetati muusika, sammud, rahvariided. Rõõmuga tantsiti kaasa kõiki tantse, mida õpetajate või video vahendusel kaasa sai teha. Eriti tore oli laste jaoks muidugi Waka, Waka, aga selge oli ka meie oma Kaera-Jaan. 
Erinevate rahvaste ja kultuuridega tutvumine annab lastele võimaluse tegevuste  käigus näha maailma mitmekesisust.  Nii kujunevad erisusi toetavad väärtushinnangud ning lapsed õpilased on teadlikud laiemast maailmast. On oluline austada ja hinnata mitmekesisust. 
Täname Kullerkupu rühma vahva ürituse eest.











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar