reede, 27. september 2024

Seikluslik orienteerumismäng rannapargis – koolieelikute sügisene väljakutse

Selle õppeaasta sügisel käisid Pärnu linna 6–7-aastased lasteaialapsed taas traditsiooniliselt Rannapargis seiklemas. Kui varasemalt on toimunud rannajooks, siis sellel aastal toimus hoopis orienteerumine, mille igas punktis olid erinevad ülesanded.


Kõik linna lasteaedade koolieelikute rühmad võtsid osa põnevast seiklusest, ka meie lasteaiast osalesid lapsed Kellukese, Meelespea ja Päevalille rühmast. Lastele oli ettevalmistatud tore mäng, kus lapsed pidid leidma üles kümme kontrollpunkti, mis olid parki ära peidetud. Iga punkt pakkus väikese ülesande või üllatuse, mis muutis kogu orienteerumise veelgi põnevamaks ja kaasahaaravamaks.



Orienteerumismängu käigus pidid lapsed töötama koos tiimides, näitama üles tähelepanuvõimet ja orienteerumisoskust. See pakkus nii füüsilist aktiivsust kui ka mõttetööd, mis omakorda arendas nende keskendumisvõimet ja koostööoskust. Laste rõõmsad näod ja elevus iga leitud kontrollpunkti järel näitasid, kui palju pakkus see seiklus neile rõõmu ja rahulolu. 


Pärast kõikide punktide läbimist ja edukat finišisse jõudmist ootas lapsi väike üllatus – iga osaleja rühm sai diplomi ja väikese auhinna, mis jäädvustas nende saavutuse ja pingutuse. Kuigi võistlusmomenti oli tunda, oli oluline, et iga laps tundis end võitjana ning sai tunda uhkust oma soorituse üle. 


Selleaastane orienteerumismäng pakkus lastele võimalust liikuda ja tegutseda vabas õhus, arendada orienteerumisoskusi ja veeta aega koos eakaaslastega. See sündmus oli hea meeldetuletus, et liikumine ei pea olema igapäevane rutiin, vaid võib olla ka lõbus ja seikluslik kogemus.

 Artikli autor: Silli Välimäe

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar